Wij Zijn DSP


Het kernteam van Dutch Solar Parks groeit als kool. Oprichters Pim Boerma en Robin Claushuis worden gedreven door een groot hart voor de Nederlandse natuur en willen de wereld graag net zo mooi (zo niet mooier!) doorgeven aan de volgende generaties. Net als hun collega’s trouwens: wij zijn allemaal trots op wat we kunnen betekenen voor een groen, schoon en mooi Nederland!

Pim Boerma werkt al zo lang als hij zich kan heugen in de energie-business. Jaren werkte hij voor verschillende energiebedrijven met de drie W’s: wind, warmte en waterkracht. Hij kwam daar ook in aanraking met de potentie van zonnepanelen. Daarnaast heeft hij 12 jaar een boerderij gerund in Klarenbeek. Eigenlijk mocht Pim al lang met pensioen, maar het bleef kriebelen: hij wil graag zijn expertise inzetten voor de energietransitie en zorg voor onze natuur. Inmiddels is Pim al meer dan 25 jaar werkzaam als ondernemer en actief in de energiebranche in binnen- en buitenland. Nederland in diverse functies gewerkt. Zijn duurzame energie expertise heeft betrekking op PV-op-land, naast de drie W’s: wind, warmte en waterkracht en andere technologieën.

Robin Claushuis is bedrijfskundige met meer dan 36 jaar werkervaring. Hij haalt er plezier uit innovatief denken en toepassen. Na zijn ontwikkeling van een biologisch lijm voor de spaanplaatindustrie zal zijn huidige enthousiasme voor groene energie en natuur-inclusief park zich wederom vertalen naar innovatie. Bij DSP ziet hij elk project als een nieuwe, unieke uitdaging waarmee hij tegelijkertijd iets moois kan neerzetten voor de toekomst van Nederland en van zijn 2 kleinkinderen. 

 

 

 

 

 

Annemarieke Loth is als landschapsarchitecte verbonden aan DSP. Haar specialismes zijn duurzaamheid, klimaatadaptatie, energietransitie, natuur-inclusiviteit en biodiversiteit. Dat is goed terug te zien in haar mooie en innovatieve ontwerpen. Ze is altijd op zoek naar hoe ze een bijdrage kan leveren aan de omgeving, het tegengaan van klimaatverandering en hoe ze kan helpen flora en fauna een boost te geven. Ze is een echt natuurmens: ze houdt ervan met zelf verbouwde groenten (en onkruid!) te koken, verbouwt zelf haar huis op een duurzame manier en trekt graag met haar zoon de Nederlandse natuur in. Daarnaast is zij energiecoach in het Rivierenland.

Yanick Vervuurt is onze participatiemanager. Zij gaat met de omgeving in gesprek om samenwerkingskansen te benutten en een breed gedragen plan te realiseren. 
Naast haar werk bij DSP zet Yanick zich ook vrijwillig in als energiecoach in haar woonwijk in Groningen. Als energiecoach helpt ze bewoners energiezuiniger te zijn. Zo deelt ze haar kennis over wat ze echt belangrijk vindt in haar leven: een schonere wereld doorgeven aan toekomstige generaties. Ze gebruikt haar creativiteit en betrokkenheid om samen met belanghebbenden zonneparken te creëren waar iedereen trots op kan zijn.

Rick van Heuvelen: Met zijn Master degree in duurzaam ondernemen vers op zak, is Rick binnen DSP werkzaam als Business Developer. Hij heeft gedurende zijn studiejaren al enige ervaring in de energiewereld verworven. Zo heeft hij een aantal jaar bij groene energieleveranciers gewerkt en heeft daarna de overstap naar de opwek van duurzame energie gemaakt. Hij krijgt energie van projecten waar veel aandacht is voor mens én milieu. Zelf zet hij dan ook zijn beste beentje voor door de mensen in zijn omgeving aan het denken te zetten over hun levensstijl en bewuster om te laten gaan met hun energieverbruik. Tezamen kunnen we immers grootse veranderingen teweegbrengen!

Dutch Solar Parks B.V. 2020 © | Privacy Policy | Cookies