Zie hoe we ontwikkelen

Stap 1: Nieuwe locatie vinden
Wanneer Dutch Solar Parks wordt benaderd door eigenaren, die grond willen inzetten voor een zonnepark, vervolgen wij met onderzoek bij de gemeente. Vaak geeft de gemeente zelf locaties aan voor een ontwikkeling van een zonneveld. Meerdere ontwikkelaars kunnen zich aanmelden, waarna elke geïnteresseerde partij zijn of haar voorstel indient bij de gemeente. Uiteindelijk kiest de gemeente voor het beste plan dat het beste aan haar eisen tegemoetkomt. 

 

Stap 2: Onderzoek

We onderzoeken altijd eerst of een locatie geschikt is: onze parken moeten echt van toegevoegde waarde zijn voor de omgeving. Daarnaast moet de opgewekte groene stroom nog kunnen worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Verder is het de vraag of het gemeentelijke bestemmingsplan ruimte biedt aan de komst van een agrarisch natuur- en zonnepark. 

 

Stap 3: Ontwerp

We zoeken de samenwerking op met omwonenden en natuur- en landschapsgroepen. Zo hopen we zoveel mogelijk uit het ontwerp te kunnen halen om een volwaardig agrarisch natuur- en zonnepark te ontwerpen en te maken. Met deze input gaat onze gespecialiseerde landschapsarchitecte aan de slag. In de tussentijd blijven wij met de omgeving in contact om zeker te zijn van een zo goed mogelijk ontwerp dat zo goed mogelijk aansluit op de wensen van de omgeving.

 


Stap 4: Ontwikkeling

Wordt het ontwerp goedgekeurd door de gemeente, dan kan de ontwikkeling beginnen. Omwonenden kunnen dan een aandeel in het park nemen of voordelig energie afnemen. Bouw en onderhoud wordt, waar mogelijk, door lokale bedrijven gedaan. Het resultaat? Nieuwe energie, natuur en betere klimaat-adaptatie voor en met de omgeving!

Dutch Solar Parks B.V. 2020 © | Privacy Policy | Cookies